Lev billigt

Spar penge på streaming som studerende

Posted On
Delt af MereSU

Alle der har været der ved at man som studerende vil spare penge, når man kan spare penge. En stor del af det at være studerende er at man også har meget frihed og kan nyde livet, for mange indebære det også streaming af diverse film og serier når der skal slappes af.

Et eller flere streaming abonnementer kan hurtigt få det månedlige budget til at stige med et par hundrede kroner, som i stedet kunne være brugt på mad, andet fornøjelse eller opsparing for de der er så fornuftige (ikke mig selv). De ekstra hundrede kroner om måneden kan sagtens spares væk, uden at du mister et godt udvalg af streaming.

Men lad os lige starte med at sige, ligegyldigt hvor du leder, så finder du IKKE studierabat på Netflix. Men vi har herunder samlet andre gode råd til at sparer penge på streamingstjenester.

Udnyt licensen, du kommer alligevel til at betale over SKAT

Måske er du sortseer, men langt de fleste betaler licens, og derfor kan man ligeså godt udnytte det. Det gælder især nu når det bliver en del af den skat vi betaler og du derfor ikke selv skal tilmelde dig. Fra 2022 af kommer licensen automatisk til at blive betalt via din skat i stedet.

Jeg så nok anderledes på det engang, men jeg synes bestemt at licensen er pengene værd. Der er masser af underholdning at hente i form af radio, podcasts, nyheder og ikke mindst DR TV. DR’s streamingtjeneste bliver kun bedre og har en masse gode dokumentarserier og fiktionsserier der sagtens kan hamle op med indholdet på fx Netflix. Udnyt det i stedet for at køb et streaming abonnement, og spar de 100 kr. hver måned (om ikke andet nogle måneder).

De gratis streamingtjenester

Ja DR TV kan man måske godt betegne som “gratis”, men i og med at man betaler licens betaler man jo et eller andet. Vores skattekroner går også til andet der gør at du kan streame gratis, nemlig Filmstriben. Det er bibliotekernes streamingtjeneste, hvor du kan se alverdens film og serier. Dog har du kun 8 streams om måneden. Se her de 100 bedste film du kan se gratis på Filmstriben.

Der er også andre muligheder for at streame gratis, både når det gælder film, serier, lydbøger og e-bøger. Du skal dog være opmærksom på at udvalget på disse bliver meget begrænset sammenlignet med fx Netflix:

  • Filmcentralen – Brug dit UNI-login.
  • Ekko Shortlist – Kortfilm
  • DR Bonanza – Se Rejseholdet og Matador her.
  • ClassicCinemaOnline.com
  • Archive.org – Se eksempelvis Charlie Chaplin film her.
  • TV 2 Play – Se mange gratis episoder.
  • eReolen – Gratis lydbøger og e-bøger via biblioteket

Og til sidst vil jeg lige nævne at du til hver en tid kan prøve de populære streamingtjenester gratis i en periode og på den måde skrabe et par måneders gratis streaming sammen.

Én streamingtjeneste ad gangen

Når man snakker med andre mennesker får man ofte den ene serie-anbefaling efter den anden og det kan hurtigt resultere i et abonnement på mere end én streamingtjeneste ad gangen. Det er der ingen grund til, for ofte har man alligevel ikke tid til det hele.

Prøv at lave en regel for dig selv der hedder at du starter et streaming abonnement den 1. i en måned. Fremover må du så kun skifte/oprette dig på en ny streamingtjeneste den 1. i hver måned, på betingelse af at den gamle bliver opsagt. Så har du en måned ad gangen til at streame løs af alle de anbefalinger, som ofte ligger på forskellige streamingtjenester.

Del dit streaming abonnement

Du kan også dele dit streaming abonnement, da flere streamingtjenester giver mulighed for at streame på flere skærme samtidig med et dyrere streaming abonnement.

Hos Netflix kan du have et abonnement med helt op til 4 personer på samme tid og hos TV 2 Play er det muligt at streame fra 2 skærme samtidig. Her kan du altså hurtigt og nemt halvere prisen på streaming ved at dele med familien eller dine studiekammerater.

Mobilabonnement med streaming

De største mobilselskaber lever højt på at tilbyde mobilabonnementer med diverse streamingtjenester. Her kan der være penge at spare hvis du slår dit mobilabonnement sammen med din streaming og køber det hele via mobilselskabet. Hvis dette skal være en måde at spare penge på skal du ikke abonnere på streamingtjenester ved siden af, men sikre dig at det du får med mobilabonnementet er det rigtige.

Er det ikke det rigtige og begynder du at have streaming abonnementer ved siden af, så kan det hurtigt blive en del dyrere for dig at vælge denne løsning.

Studierabat

Nogle få steder kan du få studierabat på streamingtjenester eller forlænget gratis prøveperioder. Her kan du se de streaming udbydere det drejer sig om:

  • Apple Music – 50%
  • Spotify Premium – 50%
  • Mofibo – 30 dage gratis (normalt kun 14 dage)

Nu er du klar til at gå ud og lave de nødvendige ændringer i budgettet, og efter kort tid se det større rådighedsbeløb på din konto hver måned.

Er du også interesseret i at spare penge på dit internet?

Related Post