Billig madLev billigt

Hvor lang tid kan mad holde på frost?

Posted On
Delt af MereSU

At købe stort ind når der er tilbud og fryse noget af maden ned, så det holder længere, er en genial måde, at sparer penge på og leve på et lavt budget. Men selvom du lægger maden på frost, så holder den desværre ikke for evigt. Men hvor længe holder maden så på frost? Ja det er et godt spørgsmål, for det er forskelligt for mad varer til mad varer. Hvor lang tid holder kød på frost? Hvor lang tid holder grøntsager på frost? og hvor lang tid holder brød på frost? Det kan være nogle af de spørgsmål du sidder med. Bare rolig, vi dækker dig helt ind i denne artikel. Brug evt. indholdsfortegnelsen til hurtigt at finde netop det du søger.

Hvor lang tid holder kød på frost?

Er du i tvivl om hvor lang tid oksekød eller svinekød holder på frost? Så får du her det fulde overblik over hvor lang tid de forskellige slags kød kan holde på frost.

• Hakket kød (Både okse og svine): 4 måneder
• Svinekød: 3 – 6 måneder
• Hele stykker oksekød: Optil 1 år
• Lammekød: Optil 1,5 år
• Vildt magert: Optil 1,5 år

Hvor lang tid holder fjerkræ på frost?

Det kan være svært helt præcis at sige hvor lang tid fjerkræ kan holde på frost. Som udgangspunkt kan det holde mellem 3-9 måneder. Men dette er et ret bredt spænd. Her er et tricket at du selv kigger på hvordan dit fx. stykke kylling ser ud. Ligner det et helt normalt stykke kylling? Eller er det begyndt at blegne lidt? Fjerkræ der ser helt normalt ud indenfor 9 måneder, er ofte godt. Prøv dog også at dufte til det. Tænder advarselslamperne i dine næsebor, så er det nok en god idé at smide det ud.

Hvor lang tid holder fisk på frost?

Der er forskel på fersk fisk og konserves fisk. Konservesfisk bør nemlig ikke blive opbevaret på frost. Derudover ser listen for hvor længe fisk holder på frost, således ud:

• Fed fisk: 1-2 måneder
• Fiskefars: 1-2 måneder
• Mager fisk: 3-6 måneder
• Gravet og røget: 3-4 uger

Hvor lang tid holder mejeriprodukter på frost?

Med mejeriprodukter er der lidt forskellige regler. Fx. så bør fløde, der har været på frost, ikke at blive brugt til piskefløde, men det kan sagtens bruges til at lave sovser og andre ting hvor fløden er en del af flere ingredienser.
Derudover kan ost med en høj fedtprocent, holde kortere tid i fryseren, end ost med en lav fedt procent.

• Mælkeprodukter: 3 måneder
• Ost: 3-4 måneder

Hvor lang tid holder frugt og grønt på frost?

Som en tommelfingerregel så kan både frugt og grønt holde sig optil et år på frost. Brug dog dine sanser til at vurdere om det virker godt. Derudover vil det ikke anbefales at fryse fx. et æble og tage det op for at spise det som det er. Brug det i stedet til smoothie, æblekage eller hvad du nu ellers finder på.

Hvor lang tid holder bagværk/brød på frost?

Alt efter hvor fedtholdigt brød er, så kan det holde 2-8 måneder på frost. Brød med et højt fedtindhold kan holde kortere tid, end brød med et lavt fedtindhold.

Andet:

Er der ikke kommet svar på det du søgte ovenover, så kommer der her et par tips og tricks til hvordan du selv kan vurdere hvor lang tid andre madvarer an holde på frost.

Som udgangspunkt kan noget som Æg ikke opbevares på frost. Derudover anbefales det ikke at madvarer på glas og dåse, lægges i din fryser.

Har du andre madvarer du vil lægge på frost, så er der to regler du kan bruge, til selv at vurdere hvor lang tid det kan holde på frost.

  • Desto højre fedt indhold der er i en madvare, desto kortere holder det på frost. Omvendt kan madvarer med lavt fedtindhold holde længere på frost. Hav derfor altid fedtindholdet i overvejelserne, inden du tager en frost, varer i brug.
  • Brug dine sanser til at vurdere om din madvarer dufter normal og om det ser normalt ud. Lugter det eller ser det mærkeligt ud, så er der nok noget galt med det.

Skriv dato på dine frost varer

Nu har du fået et overblik over, hvor lang tid mad kan holde på frost, men har du så egentlig styr på hvor lang tid din mad har været på frost? En god idé vil være at anskaffe dig en tusch og skrive den dato du har langt din madvarer på frost. På den måde kan du nemt og hurtigt skabe dig et overblik over hvilke madvarer der snart skal bruges. Det tager kun 5 sekunder at skrive en dato, men det kan sparer dig for meget besvær og dårlige madvarer.

Har du ekstra tid, kan du vælge i stedet for at skrive en sidste dag for brug, på dine madvarer. På den måde har du det helt store overblik, og behøves ikke at skulle regne på datoerne, hver gang du tager en madvare op ad fryseren.

Related Post