Billig mad

Lær at lave madplan hver uge

Posted On
Delt af MereSU

Har du svært ved at lave madplan, uge efter uge, for at kunne holde dit budget? Træt af at leve af frysepizza tre gange om ugen? Vi vil her guide dig igennem at få lavet en madplan, ikke bare en gang, men flere gange, hver uge, hele året rundt. Vi ved det kan være svært og til tider frustrerende, at skulle lave madplan og hele tiden finde nye opskrifter. Det er tidskrævende og kræver kreativitet, men der findes løsninger på det. Følg med herunder for inspiration. 

Find 5 opskrifter:

Det kan måske lyde en lille smule kedeligt, de samme fem retter igen og igen. Men det er ikke helt sådan det skal forstås. Tanken er, at du finder fem opskrifter, det kan enden være nu eller stille og roligt med tiden. De fem retter, skal være nogen du synes smager godt, ikke tager alt for lang tid og er nemme at lave. Når du har samlet de fem opskrifter, har du dem til at supplere med, når der skal laves madplan. Du kan enden supplere med så mange af dem du vil. På den måde er du sikret at, du får en ret du er vild med og at det ikke er alt for tidskrævende. Hjemme hos os, er en af favoritterne, risotto. Vi kan bruge kød og grøntsager, vi har tilbage, til at lave en freestyle risotto, også har vi altid ris på lager. Her er jasmin ris at fortrække. 

Lav madplan til fem eller seks dage om ugen

Ved at lave madplan til fem eller seks dage i løbet af en uge, slipper du for at skulle finde på alle 7 retter på samtid. Derudover, ved du ikke helt hvad ugen bringer. Det kan være du bliver inviteret ud og spise. Det kan være der kommer gæster på besøg og man vil lave noget ekstra ordinært, eller det kan være man bare får lyst til en anden ret i løbet af ugen. Det skulle ikke være første gang for mig i hvert fald. 

Man får nogle gange også lyst til at forkæle sig selv, med et rigtigt weekendmåltid. Det kan være take away, en god bøf eller noget helt tredje. 

Find inspiration på madblogge/Instagram

Det vil altid være en god idé at finde inspiration, når du skal lave en madplan. Her fungerer det godt at finde mad fra en eller flere madbloggere, på Instagram, Facebook eller deres personlige hjemmesider. Det er folk der er helt eller til dels lever af at finde gode madretter og forsøge sig frem med opskrifter, så de ved ofte hvad de taler om. Tag et kig rundt omkring og lad dig inspirerer. Du kan nemt finde en eller flere gode retter, som måske kan blive en fast del af din madplan og hvem ved, måske finder du din livret. 

Lav madplan om søndagen

Søndag er ugens sidste dag og du har formegentlig fri, i hvert fald de fleste søndage. Det er derfor en oplagt, at det er om netop søndagen at du sætter dig til at lave din madplan. Du kan i samme forbindelse, vælge at handle ind, samme dag. På den måde, bruger du en time eller to, af din søndag, men slipper for at skulle handle alt for meget i ugens løb. Sørg for at få købt ind til ugens madretter, men også de basale ting, som toiletpapir, sæbe og hvad du nu ellers skulle være mangel af. Sørg også for at få handlet ind til frokost og morgenmad. Gør du det hele om søndagen, får du det gjort ordenligt og du slipper for at blive mere stresset, i en ellers travl hverdag. Det kan måske være lidt øv og svært at få gjort, men du skal bare overstå de første par gange, indtil det bliver en vane.  

Related Post