Lev billigt

Sådan får du en billig brugt iPhone

Posted On
Delt af MereSU

Spar penge på en brugt iPhone med fuld garanti

Det er blevet mere og mere populært for professionelle værksteder og computerforretninger at tilbyde handel med brugte iPhones og telefoner generelt. Faktisk ikke bare telefoner, men alt hvad der har med IT at gøre. Det giver jo egentligt meget god mening. Istandsæt det gamle frem for at bruge ressourcer på at købe nyt. Her tænker vi ikke bare på økonomiske ressourcer, men også på de miljøbelastende. 

En stor del af hverdagen på studiet omhandler i stor grad en miljøbevidst tankegang og ageren. Derfor bør man overveje at købe brugt IT frem for altid at købe nyt. De gamle telefoner og computere ryger ofte i skuffen, og bliver sjældent taget op til brug igen. Det er netop denne tendens, der skader vores miljø, fordi der produceres unødvendige materialer. 

Den trend har mobiltelefonibutikkerne fået øjnene op for, og derfor er der nu et helt marked for professionelt salg af brugte iPhone. Heldigvis for køberne, så skal disse sælges med garanti og reklamationsret, så derfor er du som køber bedre stillet. Mobiltelefonhandel mellem private har været fremme i mange år, og det er det i den grad stadig. Det er her, du for alvor kan gøre en god handel, men du bør også være ekstra opmærksom.

Det skal du tjekke, når du køber privat

Man hører mange historier om folk, der er blevet snydt, da de har købt en brugt telefon. Det kan skyldes, at telefonen har været stjålet eller har skjulte mangler. Det er drønærgerligt, når man endelig har fået fat i et nyt kæresteeje.

En SmartPhone er efterhånden en fast del af en studerendes hverdag, og det er da sjældent, der går en dag, hvor man ikke skriver med vennerne over Messenger eller Snapchat. Vi bruger den hver dag, og derfor skal produktet selvfølgelig også være i orden. Det er klart, du ikke kan forvente, at en Apple iPhone, der er købt i brugt stand, ser ud som ny. Derfor er det en god idé at forventningsafstemme pris og stand. 

Kan du leve med det funktionelle fungerer efter hensigten, men det kosmetiske måske ikke er helt i top? I så fald findes et hav af iPhones på brugt markedet. Mange vælger at dække skaderne til med et smart beskyttelsescover, så man egentligt ikke ligger mærke til det. Coveret kan være logoet af din yndlingsfodboldklub, et kunstnerisk motiv eller en sjov ligning fra matematiktimen. Der findes en masse standardcovers, men det er også muligt at få printet et billede efter ønske. Det er klart, at covers, der masseproduceres kan fås langt billigere end det unikke print af din fantastiske kæreste eller mor. Vi har set et udbud af covers til kr. 19, så det burde være overkommeligt for enhver – selv studerende. 

Inden du springer ud i et fristende tilbud på en brugt iPhone fra en privat sælger, bør du dog overveje nedenstående.

Tjek om enheden er låst

Din iPhone kan være låst af den ene eller anden årsag. Det ser vi ofte i offentlige instanser, hvor eksempelvis en skole har en ekstra sikkerhedsforanstaltning på enhederne. Både selve telefonen kan være låst med iCloud, men det er også muligt at operatørlåse telefonerne. Derfor skal du også sikre dig, at telefonen ikke er SIM låst. 

Det helt ideelle vil være, hvis du havde mulighed for at indsætte dit eget SIM kort og ringe sælgeren op. På den måde får du både vedkommendes rigtige telefonnummer, og samtidig kan du undersøge om enheden er låst eller ej.

Hvis den er låst til iCloud eller Find my iPhone, kan sælgeren, i tilfælde af, at vedkommende har det pågældende Apple-id, deaktivere låsen. Dette kan gøres ved at logge ind med telefonens Apple-id på icloud.com

Lav en opkaldstest

Foretag en opkaldstest på din nye brugte iPhone fra Apple. På den måde kan du teste om alle højtalere, mikrofon og følsomhedssensorer virker efter hensigten. Husk at sætte telefonen på højtaler, når du taler med vedkommende, da du ellers ikke får testet begge højtalere og mikrofoner.

Du kan tjekke om touchen i din skærm virker tilstrækkeligt ved at flytte en app rundt på skærmbilledet. Det vil automatisk vise, hvis der er nogle døde punkter, som gør telefonen mangelfuld. Det er også vigtigt at få tjekket enhedens kameraer – både front og bag. Efterlad en lækker selfie, så sælgeren har det minde, hvis vedkommende har forsøgt at snyde dig.

Det kan være en god idé at sikre sig, at WiFi og bluetooth også virker. WiFi kan eksempelvis testes ved at lave internetdeling fra din eksisterende eller en vens telefon. Ladestik og generelt knapperne på en Apples iPhone burde være rimelig overkommelige at tjekke for fejl. Modsat kan det dog være en udfordring at undersøge batteriets stand, hvis man ikke har professionelt software, der kan indikere den resterende levetid på batteriet. Se dig godt om på markedet og find din nye iPhone til en billig pris.

Related Post