Lev billigt

Baby på SU

Posted On
Delt af MereSU

De fleste tænker at man først skal have en baby, når man har en vis økonomisk sikkerhed og en god fast indkomst, som man får når man er færdiguddannet. Efter min bedste overbevisning er dette helt forkert, for vilkårene og den faste økonomiske indkomst er ikke mere sikker end når man er under uddannelse.

Lad mig kort forklare hvorfor. Du er sikret SU under hele din uddannelse, du får sågar ekstra klip når du bliver forælder og har mulighed for at optage det mest favorable lån i Danmark, nemlig SU-lånet. Højst sandsynlig kan du også bo billigt på et kollegie og få boligstøtte. Så har du baby på SU, eller en baby på budget, så har vi tips og tricks til dig her.

Spar penge med baby – 5 tips

Alligevel ved jeg godt at SU aldrig bliver det samme som en rigtig løn. Men tænker du dig om når du køber babyudstyr, så kommer det hele til at gå godt. Her får du 5 gode tips til at spare penge på babyudstyr.

#1 – Gratis babypakker

Et af de nemmeste steder at spare penge er ved, at bestille gratis babypakker, som du kan finde på nettet. Det nemt at bestille og der er på de fleste babypakker ingen forpligtelser om køb af noget, så det er rent faktisk helt gratis.

I en babypakke får du som regel ting som plejeprodukter og bleer, så du har nogle forskellige ting til den første måned.

#2 – Brugt, brugt, brugt

Når du køber brugt til baby vil du ofte opleve at tingene er i rigtig god stand, fordi den periode babyer bruger tingene i er så kort. Der findes masser af platforme hvor man kan købe og sælge brugt babytøj og babyudstyr. Der kan nævnes:

  • Reshopper
  • DBA
  • Facebook
  • Freemi – Helt gratis ting

Der er ingenting galt i at handle brugt til sin baby og ofte er det klogt både økonomisk, fra et bæredygtigt perspektiv og for din baby. Økonomien – fordi det er billigere end af købe nyt. Bæredygtighed – fordi du genbruger og spare verden for produktion af nyt. Baby – fordi din baby for det første er ligeglad og for det andet for større glæde ud af din bedre økonomi.

#3 – Få succes med amning

Af en eller anden grund er der nogen der ikke har lyst til at amme, men det kan altså godt betale sig, især hvis du er på SU. Gør alt hvad du kan fra fødslen af, for at få amningen til at fungere. Det er ikke et direkte sparetip, men alternativet er modermælkserstatning og det kommer du hurtigt til at bruge mange penge på, som du ikke bruger hvis du ammer.

Der er selvfølgelig også tilfælde hvor det bare ikke kan lade sig gøre at få amningen til at fungere, og sådan er det desværre. Men selvom det er svært til at starte med, så arbejd på det og søg vejledning hos jordemoder og sundhedsplejerske, det øger alt andet lige sandsynligheden for en succesfuld amning.

#4 – Betal med børnepenge

Her spare du i og for sig ikke nogle penge, men du kan bruge pengene nu og her og betale når du har modtaget børnepenge fra staten. Det betyder også at du ikke kommer til at bruge dine børnepenge på alt muligt andet, da de jo går ind på ens nemkonto og derfor hurtigt bliver en del af den daglige økonomi.

Du kan betale ting som babyudstyr, børnesko og børnetøj med dine børnepenge, som kommer en gang i kvartalet. De baby shops der tilbyder at betale med børne penge, trækker så først beløbet fra din konto den dag børnepenge bliver udbetalt.

#5 – Lav babymad fra bunden af

Når din baby skal til at spise “rigtig mad”, så er der altså en del penge at spare ved at lade vær med at købe de dyre glas med diverse babymos i. Det er nemt at lave sin egen babymos og det gør du helt simpelt med disse steps:

  1. Kog nogle grøntsager
  2. Mos dem i forskellige kombinationer.
  3. Tilsæt gerne en del smør og krydderier så det får en lækker smag (TIP: lav noget du selv synes smager ok godt, for så gør baby nok også).

Det kan være en god idé at lave rigeligt og fryse det ned i isterningebakker, for så er det nemt at lave små portioner ad gangen når der er brug for det, plus det holder længere på frost.

Nu er du godt klædt på til at få en baby på SU. Håber disse sparetips har hjulpet dig og at du ser det som en fordel at få en baby under studiet.

Related Post