Hold den perfekte studenterfest
At blive student er en af livets helt store milepæle. Dagen hvor huen endelig sættes på hovedet, har været ventet med både spænding og længsel. Tre års slid er slut – og det skal naturligvis fejres! Men hvordan holder du den perfekte studenterfest? Den ultimative fejring af, at have klaret sig igennem bunkevis af lektier, lange nætter og ikke mindst eksamener? Det giver vi lidt inspiration til her.
God fest – men pas på huen!
Sommer er lig med sol, strand og ikke mindst studenter. Det et nu at de indtaget bybilledet med deres flotte, velfortjente huer, store smil og ikke mindst høje humør. Ofte er der tale om fest flere dage – og nætter – i træk, inden man skilles for alle vinde. Og det er på én gang en gigantisk hyldest til et overstået kapitel og et vemodigt farvel til gode klassekammerater gennem hele tre år. Netop derfor er det også særlig vigtigt at fejre årets studenter med et brag af en studenterfest. Eller to. Med huen solidt plantet. En hue som man kan risikere vil se helt anderledes ud, når den sidste fest er overstået, hvis man følger de uskrevne Studenterhue regler.
Det familiære pitstop
Og så er der naturligvis også den festlige og næsten ufravigelige tradition, hvor de glade studenter kører rundt for at besøge hinandens familier. Det kan godt være noget af en fest! Typisk foregår det i flot pyntede, åbne lastbiler, hvor de kan synge og skråle – og modtage forbipasserendes hyldest. Og så er der pitstop hos de mange familier, hvor de får lidt godt at drikke og spise. Her kan det være godt som familie at huske på, at de tit skal besøge rigtig mange familier. Det er derfor ikke nødvendigt at stille med et større arrangement eller forvente at de sidder til bords i flere halve timer. Formålet med besøget er udelukkende at fejre en veloverstået studentereksamen og nyde det. Byd i stedet lidt godt at drikke – også gerne noget uden alkohol – og noget at spise. Alt efter hvad tid de lægger vejen forbi, kan det både være nogle lækre snacks, kage eller et mere solidt måltid.
Fest til den lyse morgen
Ud over denne ofte kortvarige fejring sammen med klassekammeraterne, skal årets student også fejres på behørig vis med sin familie. Her er der typisk lidt mere ro på – og også væsentligt mere tid til at hygge sig i. Men hvordan fejrer man bedst muligt familiens student eller studine? Hvad er den perfekte fest egentlig? Det kommer naturligvis an på studenten. Hvad synes han eller hun om? Er der nogle særlige ønsker til hvor den skal foregå? Til hvad der skal serveres? Hvem der skal med? Så er det aboslut værd at tage i ed, så festen bliver så god som muligt. Da årets studenter springer ud om sommeren, er det oplagt at overveje at holde hele eller dele af festen udenfor. Den danske sommer kan dog fra tid til anden vise sig fra sin våde side. Derfor kan det også være værd at overveje at holde den indendørs, såfremt der er plads til det. Eller sikre sig passende overdækningen udendørs i form af pavilloner eller lignende. Bare for en sikkerheds skyld.
God mad, god fest
Uden mad og drikke duer gæsten ikke. Men hvad skal der serveres? Vælger I at holde studentergildet i haven, er det oplagt at tænde for grillen. Det er hyggeligt at samles om og er med til at give en uformel stemning. Foretrækker I det uformelle, kan I også vælge at invitere på tapas og drinks, hvilket fungerer glimrende både ude og inde. Her kan gæsterne mingle lidt rundt imellem hinanden og snakke på kryds og tværs. Endelig kan I også holde en mere formel fest. Med hvid dug på bordene, bordplan og en god frokost eller en dejlig middag. Kun fantasien sætter grænser! Ud over mad og drikke, kan det være værd at overveje om der skal være en eller anden form for underholdning. Det kan både være en omgang rundbold, et slag kongespil eller boccia. Og er der venner og veninder med til festen, går man aldrig galt i byen med en øl-bowling!