Før studiet

Billig forsikring til unge

Posted On
Delt af MereSU

Er du på udkig efter en billig forsikring til din bolig, bil eller dig selv? Stiller du tit spørgsmålet: Hvad koster forsikringer? Vi guider dig her til, hvilke forsikringer du skal have, hvilke der vil være vigtige og hvilke der kunne være en fordel at have.

Indboforsikring

Denne type forsikring er blandt den mest udbredte i Danmark. Uanset om man bor i hus, lejlighed eller på kollegie kan en indboforsikring hjælpe folk til at beskytte deres ejendele. Og disse forsikringer behøver faktisk ikke at være særligt dyre, hvilket er gode nyheder til dem der leder efter billig forsikring til unge.

Generelt set dækker en indboforsikring over skader på inventar i hjemmet, brand i lejligheden, eller tyveri. Man vælger som regel hvor mange penge ens indbo dækker over, altså hvor mange penge man ønsker at få dækket ind. Det betyder at man kan få en billig forsikring til studerende på denne måde, da man sjældent har de helt store værdier i sit hjem som ung, og derfor ikke kommer op på en høj forsikringspræmie.

Samtidig kan en indboforsikring også strække sig over meget mere end blot dette. For eksempel dækker mange af disse forsikringer også cykeltyveri, så det er en oplagt forsikring til unge der er flyttet hjemmefra, og ofte ikke noget der vælter budgettet.

Ansvarsforsikring

Som navnet antyder dækker denne forsikring over sager hvor man selv ville skulle hæfte. Det kan være fordi man har været uheldig og været indblandet i en skade på andre folks ejendom eller måske personen selv.

Ofte får man mulighed for at tilkøbe ansvarsforsikring via sin indboforsikring, men der findes også selskaber der tilbyder særskilte ansvarsforsikringer til studerende og unge der lever et aktivt liv.

Hvis uheldet er ude og du bliver mødt med et krav om erstatning, kan det i visse tilfælde blive en dyr fornøjelse for dig selv, hvis ikke du har en ansvarsforsikring. Du kan nemlig hæfte hvor udbedrelse af skaden, og alt afhængigt af hvad eller hvem der har taget skade, kan det kræve en stor sum penge og meget tid med advokater og lignende.

I tilfælde af du har en ansvarsforsikring kan du sende detaljerne videre til dit forsikringsselskab, der så vil vurdere om du er dækket ind, og samtidig også hjælper dig med at finde frem til om du overhovedet er bundet til at skulle betale, eller om erstatningen er baseret på et uberettiget krav.

Ulykkesforsikring

Unge danskere er nogle af de absolut mest aktive personer i landet, og de kommer samtidig også ud for en stor procentdel af alle ulykker. Fra studerende der er involveret i uheld i fritiden, på ferien eller arbejdspladsen, til de unge der dyrker aktiv sport som eksempelvis racerkørsel, kampsport eller faldskærmsudspring, ulykkesforsikring kan være et smart valg til dem alle.

Det er aldrig sjovt at skulle leve med varige men efter en ulykke. Men hvis også man selv hæfter for omkostningerne bliver det hurtigt endnu mere belastende og krævende. En ulykkesforsikring kan dække både herhjemme i Danmark, men også i udlandet når du er på ferie.

Samtidig kan disse forsikringer også dække ulykker hvad angår dine tænder eller andre kosmetiske skader på kroppen som normalt ikke bliver dækket af sygesikringen. Hvis det værste skulle ske, kan en ulykkesforsikring også dække hvis man bliver invalid, ligesom der også er erstatning at hente for familien i tilfælde af eventuelt dødsfald.

Dette kan være et værdifuldt sikkerhedsnet, der kan hjælpe både dig selv og din familie til at komme lidt lettere over de værste uheld, da man ikke samtidig behøver bekymre sig om økonomi, sideløbende med man kæmper med varige men efter sit uheld.

Bilforsikring

De fleste unge oplever hurtigt at der er mange penge at spare ved at vælge den billigste forsikring når det kommer til bilen. Der kan nemlig være stor forskel på hvor mange penge man skal af med hver måned når det kommer til ansvars- eller kaskoforsikring på sin første bil.

Det skyldes især at unge danskere er blandt dem der kommer ud for flest uheld i trafikken, og forsikringsselskaberne har derfor høje præmier på forsikringer til studerende og nye bilister. Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til sin bil, hvorimod en kasko ikke er lovpligtigt, selvom det i mange tilfælde anbefales.

En ansvarsforsikring gælder hvis du er uheldig og kører ind i en anden bil eller person, så hæfter du ikke personligt for mere end hvad din selvrisiko er sat til. Samtidig sikrer det også dine medmennesker i trafikken, da de er garanteret at få erstatning, også selvom du ikke har råd til at skulle betale 1 million kroner for at reparere den bil du kørte ind i.

Ansvarsforsikringen gælder dog ikke hvis du selv forårsager skader på din egen bil, dertil skal man vælge en kasko. Kasko kan være en god idé hvis du ikke har plads i budgettet til at skifte kofanger efter en uheldig tur i Netto, ligesom kasko også kan dække hvis din bil bliver udsat for tyveri, eller brand for at nævne et par eksempler.

Vores anbefaling til studerende:

Som studerende, kan budgettet ofte være en udfordring, men samtidig er forsikringer en nødvendighed. Vi anbefaler derfor, at du bruger Undo som forsikring. Det gør vi selv. Vi gør dette, da man med Undo, nemt kan til og fravælge, alle ting af din forsikring. Er din udlejer fx. ansvarlig for vandskader, er det dumt at betale for at være dobbeltforsikret. Med Undo kan du blot fravælge at forsikre dig for vandskader. Undo har også over 1.000 anmeldelser på Trustpilot, med 5 stjerner til følge. De udtaler selv at de er et nytænkende forsikringsselvskab primært henvendt til unge. Du kan også få bilforsikring hos Undo.

Tilmelder du dig igennem nedenstående link, og samtidig ender med at betale mere end 100kr om måneden, hjælper du med at støtte os hos Meresu.dk, og sparer samtidig selv 10kr hver måned. Vi anbefaler dog at du KUN vælger de forsikringer der giver mening for dig. Er du i tvivl om hvilke forsikringer der giver mening for dig, kan du altid kontakte Undos support, den fungere super godt.

Related Post