Hvilke forsikringer skal jeg have?
Har du spørgsmålet ’’Hvilke forsikringer skal jeg have som studerende?’’ Er du studerende og flyttet ud, eller bare udeboende, vil en eller flere forsikringer være fornuftigt at have, men hvilke forsikringer passer til dig? Og hvordan får du råd til det? Vi vil i denne guide, hjælpe dig med hvilke forsikringer du bør have, og hvilke forsikringer der kan være en fordel at have.
Indboforsikring:
Med en indboforsikring, forsikrer du dig imod indbrud og tyveri. En indboforsikring dækker ikke kun det der bliver stjålet indenfor hjemmets fire vægge, men også hvis du bliver bestjålet alle andre steder i Danmark. Det gælder jakker, tasker, mobiler osv. Dog er cykler ofte ikke medregnet, og de skal have en forsikring for dem selv.
Indboforsikringen dækker også hvis en vandskade, går hen og ødelægger dit tøj eller møbler. Vandskader der går ud over bygningen, er udlejers forsikring der dækker, men det dækker ikke dit indbo.
Derudover forsikrer du dig også imod, andre former for skader, som brandskader, hvis bolig opgangen brænder eller lignende.
Det vigtigste for en indboforsikring er dog en ansvarsforsikring. En Ansvarsforsikring dækker hvis du skulle være uheldig og gøre skade på en anden person. Dette kan blive meget dyrt, hvis personen fx går hen og bliver lam. Sker dette, kan du gå hen og blive erstatningsansvarlig for flere millioner. Med en ansvarsforsikring undgår du at skulle være erstatningsansvarlig for evt. resten af dit liv.
Alt i alt er en indboforsikring bare yderst nødvendig for dig at have, og heriblandt er det især ansvarsforsikringen der er vigtig for dig at have.
Vælger du en indboforsikring, skal du vælge hvor meget dit indbo er værd. Dette er nutidsværdien, og ikke værdien hvis du skulle købe alle dine ting for ny. De færreste unge og studerende har et indbo på over 100.000, men skulle du have købt en masse dyrt, skal du regne på hvad du tror dit indbo er værd. Det skal være prisen af hvad det vil koste at erstatte dit indbo i dag.
Derudover skal du vælge din selvrisiko, altså hvor meget du skal betale, af det tabte. Bliver din iPhone, der har en værdi af 5.000kr, stjålet, og du har en selvrisiko på 500 kr., får du 4500 kr. af dit forsikringsselvskab.
Du kan selv bestemme din selvrisiko, men desto lavere selvrisikoen er, desto dyrere bliver ’’forsikringspræmien’’ som er det beløb du skal betale månedligt, til forsikringsselvskabet. Tænk dig godt om, for hvis du sætter din selvrisiko til fx 1.500 i stedet for 500, for at spare lidt penge, er det færre af dine ting der vil blive erstattet. Du vil nemlig ikke få forsikringspenge for produkter mellem 500 og 1500 kr. og du vil modtage mindre, for dine dyrere ting.
Ulykkesforsikring:
Er uheldet ude, og du skulle brække et ben eller lignende vil en ulykkesforsikring gå hen og dække dig, ved at kompensere for din mén grad. En ulykkesforsikring er god at have, men er pengene knap, er det en god idé at prioritere en indboforsikring. En ulykkesforsikring er mere fornuftig at have hvis du dyrker sport, og især ekstremsport.
Nogle gange kan forældrenes forsikringsselvskab dække deres udeboende børns ulykkesforsikringer. Dette gælder ofte ved børn under 21 år. Så tjek evt. op med dine forældre om du er dækket af deres forsikring.
Find en billig forsikring:
I jagten på nye medlemmer laver forsikringsselskaber aftaler med fagforeninger, interesseorganisationer, indkøbsforeninger og arbejdspladser. Så spørg evt. her hvis du er på jagt efter en forsikring.
Derudover er der mange forsikringsselskaber der også har specielle tilbud til studerende. Så du kan også søge på forsikring til studerende. Men læs grundigt efter, om du nu er dækket af alt, eller om de fjerner nogle dækninger som fx vandskadeforsikring, for at kunne give dig det billigere.
En tredje god idé vil helt klart være at sammenlign priser på forsikringerne. Ved at sammenligne får du priser på flere forsikringer på en gang. Du kan sammenligne forsikrings priser her: