Før studiet

Sådan sikrer du en god studenterkørsel på den store dag

Posted On
Delt af MereSU

Bliver du student i fremtiden? Så er det ved at være tid til at du og din klasse skal tale om, hvor I skal booke jeres studentervogn, hvilke krav og ønsker I har til den og hvordan det hele skal foregå. For selvom der stadig er lang tid til sommeren jeres studenterkørsel, så er det en rigtig god idé at være tidligt ude og booke I god tid, så I ikke ender med, at jeres ønskevogn allerede er booket af en anden klasse, som var tidligere ude.

Vær enige om budget og forventninger

Som noget af det første skal I have styr på, og være enige om, et budget. Hvor mange penge vil I bruge på jeres studenterkørsel? Og hvilke ønsker og krav har I til vognen, og stemmer disse overens med det budget I vælger? Her er det vigtigt at nævne, at jo tidligere man er ude, jo større chance er der for at finde den helt rigtige vogn, til den helt rigtige pris.

Husk at have helt styr på hvilken dato, I gerne vil køre jeres studenterkørsel på. Det er nemlig ikke givet, at det er muligt at rykke datoen senere, når I først har booket.

Et godt redskab til hurtigt og let at få et overblik over hvilke muligheder der er, når det kommer til studentervogne, hvad de koster og hvilket udstyr de har, er at bruge en sammenlignings-platform, som søger bredt, og hvor det er muligt at differentiere sin søgning med forskellige kriterier. På den måde slipper I for at skulle ind på samtlige udbyderes hjemmesider, men kan i stedet nøjes med blot at søge ét sted.

Vælg en udbyder med styr på sikkerheden

Det er måske ikke lige sikkerheden I tænker på som det første, når I står og skal have fundet den helt rigtige studentervogn. Ikke desto mindre er det vigtigt. Næsten hvert år hører man om nybagte studenter som falder ud af vognen eller på anden vis kommer til skade i forbindelse med studenterkørselen.  Jeres store dag skal helst være en glædens dag med fest, farver og højt humør og derfor skal sikkerheden selvfølgelig være i top.

Sørg derfor for, at I vælger en udbyder som overholder de gældende køre- og hvilebestemmelser, har en erfaren chauffør og generelt vægter sikkerheden højt og har et ordentligt regelsæt.

Udstyret skal være i orden

Som nævnt er det vigtigt at I har en forventningsafstemning i klassen om hvilke ønsker I har til udstyret og faciliteterne i vognen. Der findes et hav af forskellige vogne med et hav af forskelligt udstyr. Nogen har køleskab, nogen har lædersæder, nogen har røgmaskine og nogen har sågar stripperstang. Find ud af hvad I ønsker og hvad der er knap så vigtigt, så I ved hvad I skal søge efter.

God lyd og gode omgivelser er godt givet ud

Der kan være mange forskellige præferencer i forhold til hvad man synes, der er vigtigt, at vognen skal have af udstyr og faciliteter. Vores erfaring er dog, at særligt god lyd er noget af det vigtigste. Et godt anlæg med en god lyd holder gang i festen og med et kraftigt anlæg er der også bedre mulighed for at få folks opmærksomhed når man kører gennem landet.

Derudover er det også vores erfaring at forholdene i selve vognen er vigtige i forhold til at sikre, at alle har en god tur og oplevelse. God plads i vognen, god belysning og gode sæder kan derfor være værd at prioritere, når man vælger sin studentervogn. At have ondt i bagdelen allerede efter en times kørsel eller sidde klemt i flere timer er bare ikke sjovt.

Kør når det er lyst og begræns antallet af stops

For at få den fedeste og mest uforglemmelige tur, har vi nogle anbefalinger som I bør overveje, når I planlægger jeres tur. For det første anbefaler vi, at I forsøger at begrænse antallet af stops undervejs på jeres tur. Stopper man hele tiden op, kan det godt virke som en dæmper på festen. Det er ikke sjovt hele tiden at blive afbrudt.

Overvej desuden om I har mulighed for at undgå for mange ”kedelige” strækninger, dvs. landeveje hvor der ikke sker så meget. Det sjoveste er generelt at køre inde i byen hvor der er mennesker, liv og mulighed for at køre forbi andre studenter.

Derudover anbefaler vi, at I forsøger at planlægge jeres tur således, at I primært kører når det er lyst. Det er vores erfaring, at det er klart det sjoveste. Start derfor gerne tidligt om morgenen hvis I har en lang rute og sørg som nævnt for at begrænse antallet af stops, så turen ikke kommer til at fortsætte for længe ud på aftenen/natten, hvor det bliver koldt.

Med disse gode råd og anbefalinger skulle banen være kridtet op og gjort klar til et brag en fest!

Related Post