Krydret kikærtegryde
Nem og lækker opskrift på en krydret kikærtegryde, der koster under 30 kroner. Kikærter er en ofte overset ingrediens i køkkenet, som kan give mæthed og en god mængde proteiner.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Ret Hovedret
Antal 2 personer
Ingredienser
- 1 dåse Kikærter
- 1 stk Løg hakket
- 2 fed Hvidløg hakket
- 1/2 tsk Spidskommen
- 1/2 tsk Koriander
- 1/4 tsk Cayennepeber
- 1/4 tsk Kanel
- 1 spsk Tomatpuré
- 2 dl Grøntsagesbouillon opløst i vand
- 1 spsk Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Varm olien op i en gryde og sautér løg og hvidløg indtil det er blødt og gennemsigtigt.
- Tilsæt spidskommen, koriander, cayennepeber og kanel, og rør godt rundt.
- Tilsæt tomatpuré og grøntsagsbouillon og rør igen godt rundt.
- Tilsæt kikærterne og lad det simre i 15-20 minutter, indtil kikærterne er møre og gryden er blevet tykkere.
- Smag til med salt og peber og server.
Noter
- Du kan tilføje andre grøntsager som fx gulerødder, squash eller aubergine for at gøre gryden mere fyldig.
- Hvis du har lidt frisk koriander eller persille i køleskabet, kan du drysse det over gryden for at tilføje lidt ekstra smag og farve.
- Server med ris eller brød for at gøre det mere mættende.