Krydret kikærtegryde

Nem og lækker opskrift på en krydret kikærtegryde, der koster under 30 kroner. Kikærter er en ofte overset ingrediens i køkkenet, som kan give mæthed og en god mængde proteiner.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Ret Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 dåse Kikærter
  • 1 stk Løg hakket
  • 2 fed Hvidløg hakket
  • 1/2 tsk Spidskommen
  • 1/2 tsk Koriander
  • 1/4 tsk Cayennepeber
  • 1/4 tsk Kanel
  • 1 spsk Tomatpuré
  • 2 dl Grøntsagesbouillon opløst i vand
  • 1 spsk Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Varm olien op i en gryde og sautér løg og hvidløg indtil det er blødt og gennemsigtigt.
  • Tilsæt spidskommen, koriander, cayennepeber og kanel, og rør godt rundt.
  • Tilsæt tomatpuré og grøntsagsbouillon og rør igen godt rundt.
  • Tilsæt kikærterne og lad det simre i 15-20 minutter, indtil kikærterne er møre og gryden er blevet tykkere.
  • Smag til med salt og peber og server.

Noter

  • Du kan tilføje andre grøntsager som fx gulerødder, squash eller aubergine for at gøre gryden mere fyldig.
  • Hvis du har lidt frisk koriander eller persille i køleskabet, kan du drysse det over gryden for at tilføje lidt ekstra smag og farve.
  • Server med ris eller brød for at gøre det mere mættende.