Kartoffelgratin
Nem opskrift på en lækker kartoffelgratin, der koster under 30 kroner
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 50 min
Ret Hovedret
Antal 2 personer
Ingredienser
- 500 gram Kartofler Skåret i skiver
- 1 stk Løg
- 2 fed Hvidløg Finthakket
- 2 dl Mælk
- 2 dl Fløde
- 1 tsk Salt
- Revet ost
- Olivenolie/Smør
Sådan gør du
- Skær kartoflerne i skiver og læg dem i en smurt ovnfast form.
- I en gryde, sautér løg og hvidløg i lidt smør eller olivenolie, indtil de er bløde og gennemsigtige.
- Tilsæt mælk, fløde, salt og peber og bring blandingen i kog. Rør hele tiden, indtil det er godt blandet.
- Hæld blandingen over kartoflerne og rør rundt for at dække dem helt.
- Drys et godt lag revet ost på toppen.
- Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 40-50 minutter, eller indtil gratinen er gyldenbrun og boblende.
Noter
- Du kan tilføje andre grøntsager som fx løg, squash eller gulerødder for at gøre gratinen mere fyldig.
- Hvis du vil have en mere proteinrig version, kan du tilsætte lidt skiveskåret skinke eller pølse.
- Hvis du har lidt ost til overs fra andre retter, kan du bruge dem i stedet for at købe en ny pose.