Kartoffelgratin

Nem opskrift på en lækker kartoffelgratin, der koster under 30 kroner
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 50 min
Ret Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 500 gram Kartofler Skåret i skiver
  • 1 stk Løg
  • 2 fed Hvidløg Finthakket
  • 2 dl Mælk
  • 2 dl Fløde
  • 1 tsk Salt
  • Revet ost
  • Olivenolie/Smør

Sådan gør du
 

  • Skær kartoflerne i skiver og læg dem i en smurt ovnfast form.
  • I en gryde, sautér løg og hvidløg i lidt smør eller olivenolie, indtil de er bløde og gennemsigtige.
  • Tilsæt mælk, fløde, salt og peber og bring blandingen i kog. Rør hele tiden, indtil det er godt blandet.
  • Hæld blandingen over kartoflerne og rør rundt for at dække dem helt.
  • Drys et godt lag revet ost på toppen.
  • Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 40-50 minutter, eller indtil gratinen er gyldenbrun og boblende.

Noter

  • Du kan tilføje andre grøntsager som fx løg, squash eller gulerødder for at gøre gratinen mere fyldig.
  • Hvis du vil have en mere proteinrig version, kan du tilsætte lidt skiveskåret skinke eller pølse.
  • Hvis du har lidt ost til overs fra andre retter, kan du bruge dem i stedet for at købe en ny pose.